managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Denemarken marktleider breedband

Posted by managing21 on januari 3rd, 2007

Denemarken is het voorbije jaar het land geworden met de grootste breedbandpenetratie. Daar maken nu 29,3 procent van de inwoners gebruik van breedband. Op de tweede plaats staat Nederland 28,8 procent breedbandgebruikers. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CS).

In 2005 stond Zuid-Korea nog aan de leiding op het gebied van breedbandpenetratie, voor Nederland en Denemarken. Zuid-Korea is nu echter met 26,4 procent breedbandgebruikers teruggezakt naar een derde plaats. Daarna volgt Finland met 25 procent breedbandklanten. Helemaal achteraan staat Polen met een penetratie van 5,3 procent.

In China groeit het internetgebruik echter het meest explosief. Vorig jaar kwamen er 33 miljoen Chinese internetters bij. Er zijn nu 132 miljoen Chinezen online, waarvan er 52 miljoen gebruik maken van breedband. Alleen in de Verenigde Staten zijn er nu nog meer internetters dan in China. Op dit ogenblik zijn er 207 miljoen Amerikanen online. In Europa zijn er in totaal ongeveer 300 miljoen internetters.