managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Google vergat Duitse website te vernieuwen

Posted by managing21 on januari 25th, 2007

Zoekmachine Google blijkt zijn Duitse website google.de een tijdje kwijt te zijn geweest. Dat meldt het magazine DotJournalism. Het Amerikaanse internetbedrijf zou vergeten zijn de jaarlijkse registratie te hebben vernieuwd, waardoor het webhosting-bedrijf Goneo de hand kon leggen op de Duitse domeinnaam van Google. Microsoft en The Washington Post hadden eerder al een gelijkaardig akkefietje aan de hand.

Internauten die eerder deze week op de website google.de wilden terechtkomen, werden doorverwezen naar het webhosting-bedrijf Goneo, naar eigen zeggen gespecialiseerd is in het verzamelen van recent vervallen domeinnamen. Omdat Goneo niet zomaar de domeinnaam van een ander bedrijf in bezit kan nemen, werd het euvel al snel weer rechtgezet.

Maar het blijkt volgens DotJournalism geregeld te gebeuren dat grote domeineigenaars een aantal van hun websites vergeten. In 2003 raakte Microsoft op die manier ook in moeilijkheden met zijn website Hotmail.co.uk, terwijl The Washington Post begin 2004 zijn website washpost.com kwijtraakte omdat de krantengroep vergeten was 35 dollar te betalen voor de jaarlijkse registratie.