managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Meer bacterien rond een vrouwenbureau

Posted by managing21 on februari 15th, 2007

Op het bureau van een vrouw zijn meer bacterien terug te vinden dan op dat van haar mannelijke collega’s. Dat is althans de conclusie van een onderzoek van de University of Arizona. Onderzoeksleider Charles Gerba heeft het daarbij over een complete verrassing, want volgens hem wordt algemeen aangenomen dat een bureau van een man een veel grotere aard van bacterien zou zijn.

Dat het bureau een veel grotere broeihaard van bacterien is dan het toilet, was al langer geweten. “Maar nu blijkt dat het bureau van een vrouw drie tot vier keer meer bacterien heeft op en rond haar kantoortafel, telefoon, computers, toetsenbord en persoonlijke voorwerpen dan haar mannelijke collega’s,” meldt de krant The Arizona Daily Star.

Volgens Gerba heeft dit fenomeen vooral te maken dat vrouwen meer interactie hebben met kleine kinderen en voedingsproducten bewaren in hun bureaulades. “Een ander probleem is make-up,” stipt Gerba aan. “Cosmetica en handcrèmes zijn ideale biotopen en verspreiders van bacterien, net zoals telefoons en handtassen.”

Gerba zegt wel dat de bureaus van vrouwen er meestal wel zindelijker uitzien dan die van hun mannelijke collega’s. Maar drie op vier vrouwen blijkt snoepgoed in haar bureaulade te bewaren. “Ik was echt verbaasd over de hoeveelheid voedingsproducten die vrouwen in hun bureau opslaan,” vertelde hij. “Indien er ooit een hongersnood komt, ga ik eerst daar naar voedsel zoeken.”

De grootste broeihaard van bacterien is echter de achterzak van een mannenbroek. “Het is er zacht en warm,” verduidelijkte Gerba de voorkeur van de bacterien. Maar ook het pda-toestel zit vol met bacterien. Dat komt volgens Gerba omdat mannen voortdurend met dat toestelletje zitten te spelen.