managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Computergames zijn een dieetmiddel

Posted by managing21 on februari 20th, 2007

Nieuwe computergames zorgen ervoor dat de speler veel calorieen verbrandt en tot 12,25 kilogram per jaar zouden kunnen helpen wegwerken. Dat blijkt uit een studie van de John Moores University in Liverpool. De gewichtsbesparing komt vooral uit het feit dat computergames zoals Nintendo Wii van de spelers lichaamsbeweging eist om de actie te controleren.

“De moderne computergames vereisen volgens de onderzoekers steeds meer energie, tot zelfs een niveau waarin deze activiteit zou kunnen bijdragen tot het verliezen van gewicht,” aldus BBC News. Volgens onderzoeksleider Tim Cable hebben deze games een invloed op de hartslag en het verbruik van energie en calorieen.

Een gemiddelde Britse gamer is ongeveer 12,2 uur per week bezig met computergames. “Het is dan ook belangrijk dat men tijdens deze periode ook zoveel mogelijk beweegt,” aldus de onderzoekers. “Op die manier kunnen computers een belangrijke hulp zijn voor minder actieve kinderen, maar er wordt aan toegevoegd dat ouders ook nog andere fysieke activiteiten bij hun kinderen moeten stimuleren.”

Met de klassieke computergames wordt volgens de onderzoekers het energieverbruik met 60 procent opgedreven, maar met moderne versie zoals de Nintendo Wii stijgt dat tot 156 procent. Op die manier zouden deze moderne computergames per week voor het verbranden van 1.830 calorieen zorgen. Dat is 40 procent meer dan bij traditionele consoles.

De hartslag met een actieve console stijgt tot 130 slagen per minuut, terwijl de klassieke computergames voor een hartslag van 85 slagen per minuut zorgen. Uit de tests bleek dat het energieverbruik bij jongens hoger ligt dan bij meisjes.

Iam Campbell, medisch directeur van de stichting Weight Concern, vertelde dat kinderen vooral zouden moeten aangemoedigd worden om buiten te spelen en dat de tijd die ze met computergames doorbrengen, zou moeten beperkt worden. “Maar kinderen spelen deze games omdat ze hen fascinerend vinden en dus zou het ook beter zijn om daar een element van fysieke activiteit in te stoppen,” gaf hij echter ook toe.