managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Microsoft-medewerkers gebruiken Google

Posted by managing21 on juni 23rd, 2006

De meerderheid van de Microsoft-medewerkers gebruiken de zoekmachine van Google in plaats van de technologie van het eigen huis. Dat staat te lezen op de website van Techweb. Er wordt gesteld 66 tot 80 procent van het Microsoft-personeel een voorkeur heeft voor de concurrerende zoekmachine.

Het was Andrew Hitchcock, een twintigjarige student van de universiteit van Washinton, die de kat de bel aan bond. Hij onderzocht hoe bezoekers tot op zijn website waren geraakt. Daarbij bleek dat 80 procent van zijn bezoekers uit het Microsoft-domein daarbij gebruik gemaakt hadden van Google, terwijl amper twintig procent daarvoor beroep hadden gedaan op een Microsoft-zoekmachine.

Techweb stelt dat de medewerkers van Google en Yahoo trouwer blijken te zijn aan hun eigen bedrijf. Bij Google zou iedereen de eigen zoektechnologie gebruiken, terwijl dat bij Yahoo 64 procent bedroeg. De rest maakte gebruik van Google. De resultaten van Hitchcock liggen in de lijn van een onderzoek van het Amerikaanse VisitorVille Intelligence.

Daar wordt opgemerkt dat 66,3 procent van de Microsoft-medewerkers gebruik maken van Google, tegenover de eigen zoekmachine 19,6 procent haalt en Yahoo 10,2 procent.