managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Botox als carrièremaker

Posted by managing21 on juni 27th, 2006

Botox kan een carrière helpen opkrikken. In de Verenigde Staten blijken oudere werknemers steeds meer naar plastische chirurgie te grijpen om hun professionele carrière een injectie te geven. Zij gaan er immers vanuit dat aantrekkelijker mensen betere carrièremogelijkheden hebben.

“Mensen willen concurrentieel blijven,” vertelde Leonard Miller, docent plastische chirurgie aan de Harvard Medical School, aan The International Herald Tribune. “Sinds een vijftal jaar zien we dan ook steeds meer zakenlui van veertig, vijftig en zestig jaar tussen ons patiëntenbestadn opduiken.”

Uit een onderzoek van Monster.com bleek dat 53 procent van de werknemers van oordeel is dat een cosmetische ingreep hun carrière ten goede zou komen. De American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery voert aan dat het aantal mannelijke patiënten dat beperkte cosmetische ingrepen ondergaat, sinds begin deze eeuw met zestig procent is gestegen. Het aantal vrouwelijke patiënten steeg dertig procent.

Het voorbije jaar werden volgens de American Society of Plastic Surgeons in de Verenigde Staten op 8,4 miljoen mensen beperkte cosmetische ingrepen uitgevoerd. Dat is een stijging met 52 procent tegenover het jaar 2000. Plastische chirurgie kende tijdens diezelfde periode slechts een groei met vijf procent.