managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Google weigert 44 procent e-mails

Posted by managing21 on juni 30th, 2006

Commerciële e-mails komen in Europa beter door dan in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek van het e-marketingbedrijf Lyris Technologies. Bovendien worden in de Verenigde Staten volgens de onderzoekers ook meer e-mails geblokkeerd door spamfilters. Vooral kleinere providers worden geconfronteerd met grote hoeveelheden geblokkeerde e-mails. De onderzoekers merken echter op dat ook spelers als Gmail en Hotmail dikwijls onterecht melding maken van spam. 

In Europa slaagden e-mail providers er volgens Lyris Technologies tijdens het eerste kwartaal van dit jaar beter in om de internetgebruiker te bereiken dan in de Verenigde Staten. In Europa zou het bruto leveringsniveau – berichten die in de inbox of de bulk-folder van de gebruiker terecht komen – van de gewenste commerciële e-mails 94 procent bedragen. In de Verenigde Staten ligt dat cijfer nu op 86 procent, 6 procent lager dan tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar.

Op het gebied van de levering van e-mails aan de inbox van de consument zouden de Amerikaanse providers nog slechter scoren. Ook daar haalt Europa een slaagcijfer van 94 procent, terwijl de Verenigde Staten blijven steken op 82 procent. Bovendien wordt in de Verenigde Staten 7,7 procent van de gewenste e-mails toch door spam-filters geblokkeerd. In Europa blijft dat beperkt tot 3,5 procent. Bij de grootste providers scoren zowel Europa als de Verenigde Staten 97 procent. Bij de kleinere Amerikaanse spelers daalt dat cijfer echter tot 59,4 procent.

Bij Gmail en Hotmail liggen de valse spammeldingen volgens Lyris Technologies bijzonder hoog. “Gmail kende in de loop van 2005 wel een verbetering, maar tijdens het eerste kwartaal van dit jaar ging het opnieuw achteruit,” aldus de onderzoekers. “Niet minder dan 44 procent van de e-mails werden gefilterd. Ook Hotmail kende een groter filterpercentage. Daar werd 23,4 procent van de e-mails geblokkeerd, tegenover 15,7 procent tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar.”