managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Geen Stripperella voor Disney

Posted by managing21 on juni 8th, 2007

Stan Lee (84), de geestelijke vader van Spider Man en X-Men, heeft met Disney een contract afgesloten voor de creatie van enkele nieuwe superhelden. De striptekenaar zal ideeën aanbrengen voor nieuwe films, games, boeken, stripverhalen en andere formaten. Disney wil de nieuwe figuren ook verder commercialiseren. Stripperella, één van de recentste creaties van Stan Lee, komt echter niet in aanmerking.

stripperella.jpg
Stan Lee vertelde aan BBC News dat hij een hele voorraad ideeën heeft voor nieuwe films en boeken. “Ik heb op een samenwerking met een partner als Disney gewacht om die verder uit te werken,” stipte hij aan. Een twintigtal nieuwe figuren – zoals El Lobo, Chameleon, Thunder Rider, Whirlwind, Doubleman, Nightbird en Blaze – zouden al in een vergevorderd stadium van ontwikkeling zijn.

Over andere figuren – zoals Incredible Hulk, Iron Man, Thor en Nick Fury – worden al films voorbereid. Bovendien staat een tweede film rond de Fantastic Four op het punt gelanceerd te worden. De zes films rond Spider-Man en X-Men brachten wereldwijd meer dan 3,5 miljard dollar op. Stan Lee denkt in totaal een veertigtal nieuwe personages te zullen creëren. Maar voor stripper Erotica Jones (Stripperella) is bij Disney geen plaats.