managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Walt Disney op Indische filmmarkt

Posted by managing21 on juni 12th, 2007

De Amerikaanse filmmaatschappij Walt Disney maakt zijn debuut op de Indische filmmarkt. Het bedrijf sloot een overeenkomst met het Yash Raj Films voor de productie van animatiefilms, die in het Hindi zullen worden ingesproken door locale acteurs. De films zouden volgens Disney bestemd zijn voor de hele wereld. De samenwerking zou jaarlijks één nieuwe film uitbrengen.

“De animatiefilm kent in India een snelle groei,” aldus een woordvoerder van Disney tegen BBC News. Een eerste project – dat de werktitel ‘Roadside Romeo’ meekreeg – zal gebruik maken van de stemmen van de Bollywood-acteurs Saif Ali Khan en Kareena Kapoor. De film vertelt het verhaal van een hond die werd achtergelaten in de straten van Mumbai. De film zou volgend jaar op de markt gebracht worden.

Yash Raj films zegt dat de film onder meer zang en dans in Bollywood-stijl zal brengen. Er zou jaarlijks een nieuwe film worden uitgebracht. Daarbij zou steeds vertrokken worden vanuit Indische culturele content. De samenwerking past in de strategie van Disney om één van de meest lucratieve entertainment-markten van de wereld te betreden. Het Amerikaanse bedrijf heeft al twee Indische televisiekanalen, maar die hebben het moeilijk met de concurrentie van de locale spelers.