managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Meer online marketing in b-to-b

Posted by managing21 on juni 15th, 2007

Bedrijven in de industriële sector (b-to-b) spenderen meer aan marketing en geven daarnaast een groter deel van het budget aan online marketing. Dat blijkt uit een trendonderzoek van GlobalSpec. Uit het onderzoek kwam naar voor dat 55 procent van alle respondenten aangeeft dat hun bedrijf dit jaar meer uitgeeft aan marketing dan vorig jaar. Slechts 10 procent antwoordde minder uit te geven.

</p><p>

“Daarnaast stelde 61 procent van de respondenten dat online marketing een groter deel van het budget beslaat dan vorig jaar,” aldus het magazine Marketingcharts. “Daarbij zegt 37 procent dat minstens één derde van het marketingbudget naar online campagnes zal gaan. Slechts 5 procent zegt dat het online bestedingspakket dit jaar lager zal liggen dan het budget van vorig jaar.”

</p><p>

Sociale media hebben de industriële sector volgens de onderzoekers daarentegen nog niet bereikt. Minder dan 10 procent van de ondervraagden verwacht dit jaar meer te zullen uitgeven aan weblogs en podcasts. Eerder stelden de onderzoekers vast dat 91 procent van de inkopers in b-to-b het internet gebruikt om toeleveranciers te vinden. Ook bleek dat 45 procent van de betrokkenen meer dan 6 uur per week online werkzaam is.