managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Podcasts nog geen gemeengoed

Posted by managing21 on juli 4th, 2006

Webradio heeft zich een plaats verworven in het mediagebruik van de internetter. Maar podcasts blijken op dit ogenblik nog niet echt doorgebroken te zijn. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van Planet Internet. Daarvoor zit het mediamenu van de consument volgens de onderzoekers veel te vol. 

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 52 procent van de internetgebruikers zich niet met podcasts inlaat. Dat is volgens Planet Internet opvallend, aangezien het selecteren van geluidsfragmenten op een zelf gekozen tijdstip toch gebruiksvriendelijk is.

Maar het overvolle mediamenu van de gemiddelde internetter laat volgens de onderzoekers voorlopig weinig ruimte voor podcasts. Van de ondervraagden beluisterde of bekeek 21 procent een podcast op de iPod. Nog eens 18 procent doet dit vanop de computer, terwijl 7 procent daar een andere MP3-speler voor gebruikt.