managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Tegenvaller voor China Mobile

Posted by managing21 on juli 5th, 2006

Het Amerikaanse telecombedrijf Millicom International Cellular (MIC) heeft een zware streep getrokken door de internationale uitbreidingsplannen van China op de telecommunicatie-markt. Het bedrijf heeft immers besloten de gesprekken rond een overname door China Mobile af te breken. 

China Mobile had een bod van 5,3 miljoen dollar gedaan op MIC, maar het Amerikaanse bedrijf zegt zijn vertrouwen in de kandidaat-overnemer verloren te hebben. “We vrezen dat het Chinese staatsbedrijf niet in staat zal zijn om het overnamebod ook daadwerkelijk rond te krijgen,” meldde een woordvoerder van het bedrijf aan het persbureau Reuters.

Het afspringen van de onderhandelingen kan een grote tegenslag betekenen voor China, dat internationale uitbreidingsplannen had voor China Mobile, één van de grootste bedrijven van het land. Vorig jaar verloor China Mobile ook al de strijd om een aandeel van 26 procent in Pakistan Telecom. Dat pakket kwam uiteindelijk in handen van Etisalat.

MIC stelt zich in de toekomst verder te willen ontwikkelen als een onafhankelijk bedrijf. MIC is actief op het gebied van satelliettelevisie, gsm-diensten en telefonie. Het bedrijf bezit 3.000 openbare telefoons in hotels, ziekenhuizen en winkelcentra in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en levert ook draadloze communicatie aan commerciële en publieke klanten.