managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

MP3-spelers halen recordverkoop

Posted by managing21 on juli 6th, 2006

Het MP3-bezit heeft een absoluut record bereikt. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Ipsos. In de Verenigde Staten heeft twintig procent van de bevolking boven de twaalf jaar een digitale muziekspeler en één op twintig heeft zelfs meer dan één MP3-toestel. 

Volgens Ipsos is het MP3-bezit sinds 2003 meer dan verdubbeld. “De jongste groei wordt vooral gedreven door de jongeren consumenten,” aldus de onderzoekers. “In de Verenigde Staten bezit nu 54 procent van de tieners een MP3-speler.” De digitale muziekspeler is vooral populair bij mannen. In die groep heeft 24 procent een MP3-speler in bezit. Bij vrouwen is dat 16 procent.

Ipsos heeft het nu over een volwassen markt. “Er komen niet alleen nieuwe kopers bij, maar ook steeds meer consumenten bezitten meer dan één toestel,” aldus een Ipsos-woordvoerder. Jongere consumenten gebruiken hun toestel niet alleen om muziek op te slaan, maar ook om video’s te kijken en radio te beluisteren. Er is volgens de onderzoekers duidelijk een tendens naar bredere content-mogelijkheden.