managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Mobiele telefoon met waterkussen

Posted by managing21 on juli 3rd, 2007

Elektronicagigant Sony heeft bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office een dossier ingediend voor de registratie van een mobiele telefoon met een waterkussen. Die oplossing moet het apparaat volgens Sony bij een val tegen mogelijke beschadigingen beschermen. De vloeistof moet daarbij acteren als een buffer om de schok van de val op te vangen en beschadigingen van de vitale delen te vermijden.

Gebruikers van mobiele telefoons laten geregeld hun toestel vallen. Dat leidt dikwijls tot onherstelbare beschadigingen. “Bij Sony werd echter een systeem ontworpen om het toestelletje te beschermen met een waterkussen, dat de impact bij een val moet verminderen en op die manier beschadigingen zoveel mogelijk moet beperken,” meldt het magazine The Register.

De patentaanvraag maakt gewag van een waterdichte kamer die de elektronica van de mobiele telefoon moet afschermen. Deze kamer wordt vervolgens ingekapseld in een container die gevuld is met een vloeistof en voorzien is van een aantal perforaties. Bij een impact zou de waterdichte kamer tegen de vloeistof duwen en die door de perforaties naar buiten duwen. Dat zou de krachten van de impact bij het vallen moeten beperken.

Het patent in kwestie