managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Arabische superbank in de maak

Posted by managing21 on juli 3rd, 2007

De National Bank of Dubai en de Emirates Bank International overwegen een fusie aan te gaan. Daardoor zou de grootste bank uit de Perzische Golf ontstaan. De fusiegroep zou immers een waarde hebben van 11,25 miljard dollar en daarmee de National Bank of Abu Dhabi, de grootste bank uit de Verenigde Arabische Emiraten, overstijgen. Verwacht wordt dat over een tweetal weken meer duidelijkheid zal zijn over de eventuele fusie.

De regering van Dubai, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft ongeveer driekwart van de Emirates Bank International in handen. Ze heeft daarnaast ook nog eens een belang van 14 procent in de National Bank of Dubai. “De twee raden van bestuur moeten de fusie nog met de aandeelhouders bespreken,” vertelde Essa Kazim, voorzitter van de Dubai Financial Market, aan BBC Online.

De National Bank of Dubai is op dit ogenblik de vierde grootste bank van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarmee staat ze twee plaatsen lager dan de Emirates Bank International. Volgens Ahmad Humaid Al Tayer, voorzitter van de Emirates Bank Group, moet de banksector van de Verenigde Arabische Emiraten zich voorbereiden om de internationale concurrentie aan te gaan.