managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Firefox wil marktaandeel van vijftien procent

Posted by managing21 on juli 6th, 2006

Firefox wil op termijn een aandeel van vijftien procent op de browsermarkt. Dat heeft Firefox-topman gezegd in de krant The Seattle Post-Intelligencer. Op dit ogenblik wordt het marktaandeel op een tiental procent geraamd. Internet Explorer heeft een aandeel van 85 procent.

In het najaar wordt de definitieve versie van Firefox 2 verwacht. Maar Microsoft staat eveneens op het punt Internet Explorer 7 uit te brengen. Die zou een aantal tekortkomingen van zijn voorgangers moeten verhelpen. Eerder dit jaar werd ook al Opera 9, de jongste versie van het gelijknamige Noorse bedrijf op de markt gebracht.

Omdat Opera 9 echter pas in de herfst met de grootschalige marketing voor zijn nieuwe browser uitpakt, wordt een heuse browseroorlog voorspeld. Opera hoopt op een periode van een jaar tijd een marktaandeel van minstens vijf procent in bezit hebben. Op dit ogenblik blijft dat beperkt tot 0,7 procent.

Opera-topman Tor Odland vertelde aan de Nederlandse website Planet.nl dat Opera in een aantal regio’s, zoals Duitsland en Rusland, echter een marktaandeel van acht tot tien procent heeft. De browser wil zich in het najaar echter vooral richten op de Amerikaanse markt.