managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Korea experimenteert met huisrobots

Posted by managing21 on juli 6th, 2006

In Zuid-Korea wordt dit najaar gestart met een experiment met robots, die ingeschakeld zullen worden in ongeveer duizend huishoudens en veertig kinderopvangcentra. Daar moet blijken hoe efficiënt de artificiële intelligentie werkt in dergelijke omgeving.

De robots krijgen volgens The Korea Times een draadloze verbinding met het internet, zodat overheid hun bezigheden kan volgen en bij eventuele storingen kan ingrijpen. Daarnaast krijgen de robots ook een draadloze verbinding met de gsm-toestellen van de gezinnen en beheerders van de centra.

De robots worden ingeschakeld bij de schoonmaak, het verzorgen van de huisdieren en het voorlezen van boeken aan kinderen. Verder moeten ze de bewaking voor hun rekening nemen en eventuele indringers herkennen en de bewoners daarvan op de hoogte brengen.

Er zullen vijf verschillende soorten robots worden ingezet. De regering van Korea hoopt met het project promotie te voeren voor zijn robotindustrie. Door de relatief goedkope prijzen, zou ieder Koreaans huisgezin volgens de overheid in 2020 een eigen huisrobot moeten kunnen hebben.