managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Mode raakt uitgekeken op Kate Moss

Posted by managing21 on juli 10th, 2007

De modesector raakt stilaan uitgekeken op het Britse model Kate Moss. Op één week tijd hebben de merken Agent Provocateur en Burberry bekend gemaakt hun samenwerking met het 33-jarige model niet te zullen verlengen. Moss wordt bij beide merken vervangen door jongere modellen. Ze heeft nog wel een lopend contract met de merken Cavalli, Dior en Rimmel. Eerder verloor Kate Moss al enkele contracten door haar cocaïnegebruik.

Bij Burberry wordt Kate Moss vervangen door Agyness Deyn (21) and Lily Donaldson (20), die onlangs op een cover van het Amerikaanse magazine Vogue prijkten. Bij Agent Provocateur zou Kate Moss worden ingeruild door Daisy Lowe (18), de dochter van Gavin Rossdale, de zanger van de Britse grungeband Bush. Haar moeder is het model en gewezen zangeres Pearl Lowe. Daisy Lowe poseerde al vanaf haar vijftiende voor Agent Provocateur.

De ster van Kate Moss begon twee jaar geleden te tanen, toen er in de kranten foto’s verschenen van Kate Moss, terwijl ze cocaïne aan het snuiven was. Het model werd toen door Burberry en een aantal andere merken aan de kant geschoven. Maar nadat de storm was geluwd, werd ze door de modewereld opnieuw in de armen gesloten. Het model kreeg van Burberry een nieuw contract, dat geschat werd op een bedrag van 1,5 miljoen euro per jaar.