managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Steeds meer langeafstandsvluchten

Posted by managing21 on juli 13th, 2007

Een trip van Singapore naar de Amerikaanse stad Newark is de langste vliegtuigreis van de wereld. De reizigers doen daar bijna negentien uur over. Dat blijkt uit statistieken van het gespecialiseerde Official Airline Guide, een bedrijf dat gegevens over de luchtvaart verzamelt. Er wordt aan toegevoegd dat het aantal langeafstandsvluchten de voorbije jaren gevoelig is toegenomen.

“In het verleden betekende een verre vliegtuigreis meestal diverse tussenstops,” aldus het magazine Forbes. “Maar dat is steeds minder het geval, dankzij vliegtuigen met een grotere actieradius. Zo zijn er deze maand duizend vluchten voorzien tussen Hong Kong en Noord-Amerika. In 2001 stonden er nog maar 866 op het schema. Dat is ook een teken dat het publiek het vertrouwen in de luchtvaart herwint.”

De verbinding Singapore-Newark wordt gevlogen door Singapore Airways. In december dit jaar zal Emirates Airlines starten met vluchten tussen Dubai en Houston. Die reis zal zeventien uur in beslag nemen. Virgin Airlines gaat het aantal vluchten van Londen naar het Australische Perth en Hawaii uitbreiden. Daarbij moet rekening gehouden worden met een reistijd van zestien uur.