managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ook breedband heeft zijn Pulitzer

Posted by managing21 on juli 7th, 2006

Naast de beroemde Pulitzer-prijzen voor journalistiek, de Emmy-awards voor televisieprogramma’s en de Oscars voor de filmindustrie, krijgt nu ook breedband-internet in de Verenigde Staten een eigen jaarlijkse prijsuitreiding voor online nieuwsprogramma’s en documentaires. De prijzen worden op 25 september in New York uitgereikt door de National Academy of Television Arts & Sciences. Een aantal nominaties is inmiddels al bekend geraakt. 

Tot de genomineerden horen onder meer de websites van de kranten The New York Times en The Washington Post. NYTimes.com verzamelde drie nominaties. Het betreft onder meer een een multimedia-presentatie over de geweldplegingen in Soedan, enkele video’s over de drugpolitiek van de nieuwe Boliviaanse president en een zevendelige interviewreeks over kinderpornografie. WashingtonPost.com kreeg twee nominaties voor een webdocumentaire over de effecten van corruptie, armoede en dictactuur in Azerbeijan en een vier video’s over de slachtoffers van de orkaan Katrina.

MTV News kreeg een nominatie over de aardbeving in Zuid-Azië op 8 oktober 2005, terwijl National Geographic genomineerd werd voor een vierdelige webcast over de orkaan Katrina. Er zijn ook awards voorzien in de categorieën economie en financiën en openbare dienst. De genomineerde programma’s mogen niet op televisie of via een ander kanaal getoond zijn voor ze op het internet werden aangeboden. Eerder al kreeg AOL (Time Warner) op de Emmy-awards een prijs in een nieuwe categorie voor entertainment dat aangeboden wordt via het internet, gsm-kanalen en aanverwante. Ook ESPN.com won al een Emmy-award.