managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Britse moslims tegen varkensvleesverwerking

Posted by managing21 on juli 31st, 2007

Moslims uit het Engelse Rugby zijn woedend over de komst van een fabriek die hondenvoer zal produceren. Dat hondenvoer wordt immers gefabriceerd op basis van varkensvlees en de moslims zeggen dat dit onreine vlees, dat ze niet mogen nuttigen, via de schoorstenen van de fabriek hun lichaam zal bereiken. De bouwers van de fabriek geven toe al bijzonder veel klachten te hebben ontvangen.

“De meerderheid van het hondenvoer wordt van varkensvlees gemaakt, dat onze kleding en lichaam via de lucht zal vervuilen,” voeren de islamitische buurtbewoners aan. “De moslimgemeenschap zegt dat hun recht op hun geloof is geschaad en eisen dat de fabriek een andere locatie krijgt,” aldus de Britse krant Daily Mail. Het Britse Environmental Health Agency heeft beslist de zaak te onderzoeken.

Woordvoerders van the Cotton Park Residential Association, de bouwer van de fabriek, geven toe veel klachten te hebben binnen gekregen. Ze voeren aan het probleem niet voorzien te hebben en de opmerkingen van de buurtbewoners ernstig te nemen. Maar tegelijkertijd wordt er aan toegevoegd dat de fabriek ook rundvlees zal gebruiken, wat dan weer tot prostest bij de Hindoes zou kunnen leiden.