managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Weinig bijval voor mobiel internet

Posted by managing21 on juli 31st, 2007

Amper een kwart van de managers maakt gebruik van internet en e-mail via mobiele telefoon. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van Ernst & Young. De terughoudendheid van die zakelijke gebruikers wordt volgens de onderzoekers in de hand gewerkt door de hoge kostprijs van het aanbod. In het rapport wordt dan ook aangedrongen op een belangrijke verlaging van de gebruikstarieven.

De onderzoekers kwamen verder tot de vaststelling dat mannen in managementfuncties relatief gezien drie keer zo veel gebruik maken van mobiel internet dan hun vrouwelijke collega’s. Er wordt op gewezen dat vooral bij vrouwen dan ook nog een groot marktaandeel kan gewonnen worden. Daarnaast wordt opgemerkt dat de gebruikers nochtans bijzonder tevreden zijn over de betrouwbaarheid van het mobiele internet.

De onderzoekers zeggen geschrokken te zijn van de relatief lage acceptatie van mobiel internet. “Bereikbaarheid wordt steeds belangrijker en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen,” voeren ze aan in de Nederlandse krant De Telegraaf. “Een sterke daling van de prijzen is voor de providers dan ook de grootste prioriteit. Pas daardoor kan het gebruik van mobiel internet een hogere vlucht nemen.”