managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Buick & Lexus meest betrouwbaar

Posted by managing21 on augustus 9th, 2007

De autoconstructeurs Buick en Lexus bouwen de meest betrouwbare auto’s. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van J.D. Power & Associates. Het is de eerste keer in twaalf jaar dat Lexus helemaal mee bovenaan staat. De top vijf wordt volgemaakt door Cadillac, Mercury en Honda. Zowel bij Buick als Lexus werden 145 problemen vastgesteld per 100 exemplaren. Met 398 problemen scoorde Land Rover het slechtste.

Het onderzoek betrof auto’s van het bouwjaar 2004. Gemiddeld werden per 100 exemplaren 216 problemen vastgesteld. Vorig jaar lag het gemiddelde op 227 problemen. De meest voorkomende klacht was het geluid van de wind, gevolgd door lawaai van de remmen, veiligheidsgordels die niet oprollen en ongelijke slijtage van de banden. Er waren volgens J.D. Pover meer klachten over zetels en interieurs dan vorig jaar, maar in de meeste categorieën daalde het aantal klachten.

Hummer kende de meeste verbetering tegenover vorig jaar. Het merk liet nu 242 problemen noteren, tegenover 307 vorig jaar. Uit het onderzoek kwam verder naar voor dat 65 procent van de eigenaars problemen kregen waarbij onderdelen moesten vervangen worden. “Indien het om dure of veelvuldige ingrepen gaat, heeft de eigenaar de neiging om zijn auto één jaar sneller van de hand te doen en te twijfelen om in de toekomst nog hetzelfde merk te kopen,” aldus de onderzoekers.

Volgens J.D. Power behouden auto’s met een grote betrouwbaarheid na drie jaar 15 procent meer van hun waarde.