managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Web 2.0 zorgt voor omzetgroei

Posted by managing21 on augustus 9th, 2007

De huidige internet-evoluties beginnen de technologie-industrie geld op te leveren. Dat liet John Chambers, topman van Cisco Systems, verstaan ter gelegenheid van de voorstelling van de kwartaalcijfers van het bedrijf uit San Jose. Cisco Systems zag tijdens het voorbije kwartaal zijn omzet dankzij de nieuwe internet-technologieën met 25 procent stijgen, wat naar eigen zeggen vooral te danken was aan een grotere vraag naar netwerk-upgrades.

John Chambers benadrukte dat diensten zoals het teleconferentie-systeem Telepresence en de internet-samenwerkingsdienst WebEx, die eerder dit jaar voor 3,2 miljard dollar werd aangekocht, de activiteiten van een bedrijf zoals Cisco Systems bijsturen. “Het Web 2.0 zal volgens Chambers het volgende decennium een belangrijke invloed zal hebben op het zakenleven en de communicatie,” aldus het magazine The Register.

De Cisco-topman voegde er aan toe dat deze evolutie dan ook in belangrijke mate zal bijdragen tot de verdere groei van het bedrijf. Cisco Systems rekent daarbij op een groei van twaalf tot zeventien procent per jaar. Tot nu toe was een jaarlijkse omzetstijging met tien tot vijftien procent voorzien. Het bedrijf heeft dit jaar al elf ondernemingen opgekocht die actief zijn op het vlak van social networking en e-mailbeveiliging.