managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Matsushita pakt uit met superplasmascherm

Posted by managing21 on juli 10th, 2006

Het Japanse elektronicabedrijf Matsushita, het moederbedrijf van Panasonic, wil eind dit jaar een televisie met plasmascherm van 103 inch op de markt brengen. Dat is de allergrootste televisie die tot nu toe ooit op de markt is gebracht. Maar slechts een klein gedeelte van de productie zou bestemd zijn voor het grote publiek. Matsushita richt zich vooral op bedrijven die elektronische billboards nodig hebben. 

Matsushita hoopt jaarlijks ongeveer vijfduizende exemplaren van de grote plasmaschermen te kunnen verkopen. “Er zouden volgens het bedrijf al ettelijke bestellingen vanuit de Verenigde Staten zijn gebeurd,” stipt de BBC aan. De Japanse producent meent dat tachtig procent van de productie een weg zal vinden naar het bedrijfsleven. De consumentenmarkt zou slechts voor twintig procent vertegenwoordigd zijn in de afzet.

Samsung, de Koreaanse concurrent van Matsushita, heeft al een plasmascherm van 102 inch ontwikkeld, maar heeft die nog niet op de markt gebracht. De Japanse producent heeft geen aanduiding gegeven over een verkoopprijs. “Maar het bestaande Matsushita-scherm van 65 inch kost in Japan 7.500 dollar,” aldus de Britse omroep. De BBC voegt er aan toe dat Matsushita met de lancering van het grote plasmascherm probeert in te spelen op de groeiende afmetingen van de LCD-televisies, die de markt van de traditionele plasmaschermen innemen.