managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Gebruiker meest tevreden over Yahoo

Posted by managing21 on augustus 15th, 2007

De internetgebruiker is meer tevreden over Yahoo dan over Google. Dat blijkt uit de American Customer Satisfaction Index (ACSI) van de University of Michigan. Het is de eerste keer in vijf jaar dat Yahoo uit dat onderzoek als laureaat naar voor komt. De onderzoekers voeren aan dat Google ook moet uitkijken naar de concurrentie van Ask.com, dat het voorbije jaar duidelijk in de achting van de internetgebruiker is gestegen.

De American Customer Satisfaction Index geeft Yahoo voor dit jaar een waardering mee van 79 procent. Dat is een stijging met 3,9 procent tegenover vorig jaar. Google totaliseert een score van 78 procent, een daling met 3,7 procent. “Dit betekent dat Yahoo opnieuw op de goede weg zou kunnen zijn, ondanks alle kritiek vanuit de financiële pers,” aldus een woordvoerder van ForeSee Results, de sponsor van het ACSI-rapport.

Volgens de woordvoerder heeft Yahoo weliswaar de zoekmachinestrijd verloren, maar kan de website nog wel bij de portals als winnaar uit de bus komen. “Het is nu de vraag of Yahoo als portal een voldoende dominantie kan uitbouwen om zijn reclame-inkomsten opnieuw op te drijven en zijn winstgevendheid te verhogen,” aldus de man van ForeSee Results. “Het publiek heeft er duidelijk vertrouwen in.”

Ask.com maakte in de rangschikking de grootste sprong. De website steeg met 5,6 procent tot 75 procent in de gebruikerstevredenheid. “Dat betekent dat Google moet opletten,” aldus nog de woordvoerder van ForeSee Results. “Ask.com kan immers bogen op een sterke zoektechnologie, die zowel door de analisten als de gebruikers gewaardeerd wordt.”