managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Recordzomer voor luchthaven Frankfurt

Posted by managing21 on september 13th, 2007

De luchthaven van Frankfurt heeft tijdens de voorbije zomermaanden telkens meer dan 5,1 miljoen passagiers ontvangen. Luchthaven-uitbater Fraport maakt daarbij gewag van een nieuw record. Vooral verre bestemmingen zoals de Verenigde Arabische Emiraten bleken een grote bijdrage te leveren tot die opmerkelijke groei. Ook de andere Fraport-locaties kenden een groei, op uitzondering van het Bulgaarse Varna.

De luchthaven van Frankfurt ontving tijdens de maand augustus 5,114 miljoen bezoekers. Dat is een stijging met 1,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In juli werden er zelfs 5,191 miljoen passagiers geteld. Met zijn aanwezigheid op buitenlandse luchthavens kwam Fraport aan 8,159 miljoen passagiers. Dat is een stijging met 4,3 procent. Voor het hele jaar rekent Fraport op een stijging met 1,5 procent tot 2 procent.

De groei werd vooral gedragen door het intercontinentaal verkeer. Daarbij bleek vooral bestemmingen in de Verenigde Arabische Emiraten een groot succes te zijn. Daar werd immers een groei van 11,5 procent opgetekend. Op verbindingen met de Caraïben werden 5,6 procent meer passagiers geteld werden op de verbinding met de Caraïben. Het aantal passagiers op de inlandse vluchten steeg met 2,6 procent.

Maar ook op andere luchthavens boekte Fraport vooruitgang. In Lima, waar Fraport zopas een meerderheidsparticipatie verwierf, werd er een groei met 26,3 procent tot 728.694 passagiers genoteerd. De Hunsrück-luchthaven kende een groei met 8,9 procent tot 414.028 passagiers, terwijl het Turkse Antalya een stijging met 5,2 procent telde tot 999.786 passagiers. Het Bulgaarse Burgas kende een groei met 5,1 procent tot 529.148 passagiers.

Alleen in Varna, eveneens in Bulgarije, werd een daling met 2 procent tot 362.975 passagiers geteld.