managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikanen kunnen niet zonder internet

Posted by managing21 on september 20th, 2007

Over het internetsurfen is een nieuwe obsessie geworden voor veel Amerikanen. Een meerderheid van de volwassenen in de Verenigde Staten denkt het geen week zonder internet te kunnen. Eéén op de drie Amerikanen zou zelfs vrienden en seks opgeven voor internettoegang. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse trendspottingbureau JWT, waarbij opgemerkt worden dat de moderne technologie een onderdeel van het dagelijks leven is geworden.

Vijftien procent van de ondervraagden gaf toe zich al één dag zonder internet rot beginnen te voelen. Nog eens 21 procent zou één of twee dagen zonder internet kunnen en 19 procent zegt een paar dagen zonder internet te kunnen. Slechts één op de vijf van de deelnemers dacht minstens een week zonder internet te kunnen. Zonder internet blijken mensen zich zenuwachtig, geïsoleerd en verveeld te voelen.

Bijna 50 procent van de ondervragden respondenten is het ermee eens dat ze iets belangrijks missen wanneer ze geen internettoegang hebben. Meer dan een kwart van de respondenten – 28 procent – gaf toe minder tijd te besteden aan vrienden in de echte wereld omdat ze veel tijd op het internet spenderen. Twintig procent gaf bovendien toe minder seks te hebben omdat ze online zijn.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat er een toenemende behoefte is aan mobiel internetten. Mensen wil geen snellere internetverbinding voor thuis, maar wel voor mobiele apparaten. JWT heeft het over digitivity denizens, mensen die hun mobiele telefoon als een verlengstuk zien van zichzelf, van wie hun on- en offline leven door elkaar heen lopen en die een Wifi-verbinding verkiezen boven de televisie.