managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Latijns-Amerika heeft 1.700 vliegtuigen nodig

Posted by managing21 on september 28th, 2007

De volgende twintig jaar zal Latijns-Amerika meer dan 1.700 nieuwe vliegtuigen nodig hebben. Dat betekent een markt van 120 miljard dollar en daarmee bijzonder aantrekkelijk voor de luchtvaartindustrie. Dat zegt de Amerikaanse vliegtuigconstructeur Boeing. Voorspeld wordt dat de groei op de Latijns-Amerikaanse luchtvaartmarkt alleen zal moeten onderdoen voor de evoluties in China.

Ook in Latijns-Amerika zal het luchtvervoer volgens Boeing veel aan populariteit winnen. De Amerikaanse vliegtuigbouwen voorspelt dat het luchtvaartverkeer in de volgende twee decennia met 6,6 procent per jaar zal toenemen. Daarmee moet de regio alleen China laten voorgaan. Eerder dit jaar voorspelde dat de luchtvaartmaatschappijen tegen 2026 wereldwijd 2,8 triljoen dollar zal besteden aan nieuwe toestellen.

“Latijns-Amerika wordt door de vliegtuigconstructeurs beschouwd als een bijzonder attractieve markt,” aldus BBC News. “Dat is onder meer te wijten aan de relatief grote afstanden tussen de grote steden, de armzalige toestand van de bestaande verkeersinfrastructuur en een groeiend aantal mensen dat zich dankzij een hogere levensstandaard steeds meer een vliegtuigreis zal kunnen verloorloven.”

Tegen 2026 zal de vloot van de Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen volgens Boeing bestaan uit 2.420 vliegtuigen. Tachtig procent van de orders zullen gaan naar traditionele lijnvliegtuigen,” aldus Boeing. “Grotere toestellen, zoals de Boeing 747 en de Airbus A380 zullen echter minder dan één procent van alle bestellingen uitmaken.”