managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bayer krijgt pluim voor milieuvriendelijkheid

Posted by managing21 on oktober 1st, 2007

Het Duitse chemieconcern Bayer is voor de derde keer op rij in de Climate Disclosure Leadership Index van het Carbond Disclosure Project (CDP) verkozen tot beste bedrijf op het gebied van milieubescherming. Bayer werd door CDP-topman Paul Dickinson speciaal gehuldigd voor zijn reactie op het probleem van de klimaatverandering. Dit is volgens Dickinson van groot belang, want investeerders kijken steeds meer naar de milieurprestaties van bedrijven.

“We zullen onze inspanningen op milieugebied nog verder uitbreiden, onder meer met het recent gelanceerde Bayer Climate Program,” reageerde Wolfgang Plischke, bij Bayer verantwoordelijk voor innovatie, technologie en milieuzaken. “Bayer beschouwt de klimaatverandering als een centrale component van zijn strategie om succesvol en duurzaam te werken en zich op een sociaal verantwoorde manier op te stellen.”

Bayer werkt naar eigen zeggen aan een nieuw testsysteem om natuurlijke grondstoffen beter te beschermen. Onder meer wordt er gewerkt aan een programma met innovatieve concepten om zijn kantoren en fabrieksgebouwen milieuvriendelijk te maken. Verder ontwikkelt Bayer planten die geschikt zijn om in een droge of warme omgeving een voldoende oogst op te leveren of die gebruikt kunnen worden als biobrandstof.

Het CDP omvat naar eigen zeggen meer dan driehonderd sociale investeerders met een totaal kapitaal van 42 triljoen dollar.