managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Studenten houden van groene bedrijven

Posted by managing21 on juli 14th, 2006

Studenten houden van merken en bedrijven met een groen imago. Dat is althans de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Harris Interactive. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat een groot gedeelte van de Amerikaanse studenten sociaal bewust zijn en bereid zijn om een meerprijs te betalen voor producten van bedrijven die aantonen respect te hebben voor het milieu. 

“Jonge volwassenen verwachten dat bedrijven hun maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en dat studenten er de voorkeur aan geven om zich te associëren met merken die volgens hen een positieve bijdrage leveren tot de gemeenschap,” aldus de onderzoekers. Die maatschappelijke verbondenheid van bedrijven wordt door die generatie volgens de studie hoger ingeschat dan de band die sommige bedrijven voor promotionele doeleinden aangaan met beroemde figuren.

“Eén op drie Amerikaanse studenten zeggen bij hun koopgedrag de voorkeur te geven aan merken die bekend staan als milieuvriendelijk of zich verbonden hebben aan een sociaal project,” aldus nog de onderzoekers. Eén op vier studenten gaf zelfs toe het voorbije jaar specifiek een product gekocht te hebben omdat het een sociale betrokkenheid aantoonde. Dat is een veel hogere score dan het imago van een merk of het opvoeren van een beroemd personage lieten noteren.

Vooral bedrijven die hun maatschappelijke boodschap duidelijk in hun merkstructuur verwerken, van reclame tot verpakkingen en evenementen, zijn volgens de ondervraagden toegewijd aan hun sociale betrokkenheid.