managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Mobiel daten naar 260 miljoen gebruikers

Posted by managing21 on oktober 3rd, 2007

Mobiele datingsites en chatrooms zullen in 2012 ongeveer 260 miljoen gebruikers hebben. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Juniper Research. Op dit ogenblik wordt het aantal gebruikers geraamd op 40 miljoen. Vooral op de Indische markt wordt een belangrijke groei vooropgesteld. De omzet van de sector zou in 2012 oplopen tot ongeveer 1,2 miljard dollar.

“Zowel in de industriële wereld als op de nieuwe markten wordt een grote stijging van de belangstelling voor mobiel daten en chatrooms verwacht,” aldus Juniper Research. “Alleen al in India wordt tegen 2012 gewag gemaakt van meer dan 60 miljoen gebruikers van dergelijke diensten.” Volgens de onderzoekers beseffen belangrijke aanbieders, zoals Match.com en Webdate, dat de klant bereid is om te betalen voor een constante toegang tot dergelijke diensten.

Deze aanbieders ontwikkelen daarom steeds meer mobiele toepassingen om hun huidige diensten aan te vullen en te verbeteren. Op dit ogenblik zijn Japan en India al de grootste markten voor mobiel daten en chatrooms. In India heeft dat vooral te maken met een lage penetratie aan vaste lijnen en de neiging om mobiele diensten niet alleen te gebruiken voor het daten, maar ook voor trouwplannen. Daardoor wordt in India een hogere penetratie verwacht dan elders in de wereld.