managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Connectivity belangrijkste bij mobiele telefoon

Posted by managing21 on oktober 7th, 2007

Hoewel de mobiele telefoon steeds meer nieuwe en trendy functies meekrijgt, blijft hij ook bij jongeren in eerste instantie een toestel om contact te onderhouden met de buitenwereld. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek van Online Testing Exchange. Daarbij wordt gesteld dat connectivity bij jongeren een score haalt van 71 procent, terwijl fashionability slechts aan 30 procent komt.

Mobiel communiceren staat helemaal centraal in het leven van jongeren. “Tieners stellen dat ze het belangrijk vinden om vanaf iedere plek te kunnen communiceren,” aldus Online Testing Exchange. Uit het onderzoek bleek dat 51 procent van de ondervraagden zegt dat zij absoluut niet kunnen leven zonder hun mobiele telefoon. De telefoon is dan ook het knooppunt in het sociale verkeer van jongeren.

De meest gebruikte functies van de telefoon zijn tekstberichten en het aanpassen van het design van de telefoon naar hun eigen smaak. Beide functies halen een score van 72 procent. Daarna volgen het maken van foto’s (63 procent) en het spelen van games (56 procent). Veel lagere scores halen het downloaden van muziek (36 procent) en video’s (22 procent). Het bekijken van nieuwsvideo’s haalt 12 procent.