managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

China telt 108 dollarmiljardairs

Posted by managing21 on oktober 10th, 2007

Door zijn snel groeiende economie is China het land met het tweede grootste aantal dollarmiljardairs van de wereld geworden. Alleen in de Verenigde Staten zijn nog meer superrijken terug te vinden. Dat blijkt uit cijfers van het Chinese maandblad Hurun. China telt nu 108 inwoners met een vermogen van meer dan één miljard dollar. Dat zijn er vijftien meer dan vorig jaar.

Het gemiddelde vermogen van de 800 rijkste Chinezen bedraagt 562 miljoen dollar. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Een groot aantal rijken hebben hun vermogen vergaard door de snel groeiende industrie en onroerend goed. De lijst van rijkste Chinezen wordt aangevoerd de 25-jarige Yang Huian. Zij is een dochter van de onroerendgoedmagnaat Yang Guoqiang, oprichter en bestuursvoorzitter van Country’s Garden.

Negen jaar geleden telde Hurun in China amper vijftig mensen met een vermogen van meer dan zes miljoen dollar. De Chinese dollarmiljonairs zijn vooral geconcentreerd in de stad Guangdong, waar 139 van de 800 rijkste Chinezen wonen. De stad Zhejiang krijgt 124 vernoemingen in de lijst. Het typische beeld van een Chinese dollarmiljonair is dat van een 47-jarige man uit Oost-China, actief in vastgoed of productie.