managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Virgin Galactic loopt vertraging op

Posted by managing21 on oktober 11th, 2007

Een doorbraak van het ruimtetoerisme zal nog wel enkele jaren op zich laten wachten. Dat heeft Alex Tai, operationeel topman van het commerciële ruimtebedrijf Virgin Galactic, toegegeven. Het project van Virgin Galactic, eigendom van Richard Branson, is voorlopig stopgezet, in afwachting van de resultaten van een onderzoek naar een fatale explosie in de fabrieken waar de ruimteschepen worden ontwikkeld.

Eind juli gebeurde er in de Mojave Air and Space Port in Californië, waar de ruimteschepen van Virgin Galactic worden gebouwd en getest, een zware ontploffing. Daarbij vielen drie doden en drie zwaargewonden. De oorzaak moet volgens Virgin Galactic gezocht worden bij het ontwerp van één van de brandstoftanks, maar dat moet nog door een officieel onderzoek worden bevestigd.

Alex Tai stipte aan dat het werk aan het project is opgeschort, in afwachting van de resultaten van het onderzoek. “Daardoor zal het project volgens hem met verscheidene jaren worden uitgesteld,” aldus het magazine The Register. Een toeristische ruimtesprong moet volgens het magazine niet meer voor dit decennium worden verwacht. Oorspronkelijk was voorzien dat de testvluchten volgend jaar al zouden worden gestart.