managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Dubai steeds populairder bij toeristen

Posted by managing21 on oktober 15th, 2007

Inwoners van de Benelux raken steeds meer geïnteresseerd in Dubai als toeristische bestemming. Voor dit jaar verwacht het Arabische land dit jaar minstens 100.000 bezoekers. Ook in de rest van de wereld wint Dubai aan populariteit bij toeristen. In de eerste drie maand van dit jaar trok Dubai bijna 3,4 miljoen toeristen. Dat is een stijging met 7,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

“In de Benelux zijn vooral Nederlanders geïnteresseerd in het exotische Dubai,” aldus het magazine Tourpress.nl. “In de eerste drie maanden van dit jaar reisden 38.810 Nederlandse toeristen naar Dubai. Dat is een toename met 15 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Vanuit België trokken op drie maanden tijd 13.633 toeristen naar Dubai. Dat is een stijging met 6 procent.”

Ook de Franse markt ontwikkelt zich volgens Tourpress goed. Dubai ontving tijdens de eerste drie maanden van dit jaar immers 64.673 Franse toeristen. Dat is een stijging met 10 procent. Dubai heeft het daarbij over solide groeicijfers, waaruit naar eigen zeggen blijkt dat er op de toeristische markten in Frankrijk en de Benelux voor Dubai nog een aanzienlijk potentieel aan bezoekers aanwezig is.

Het voorbije jaar lag de gemiddelde bezetting van de toeristische verblijfsaccommodaties in Dubai, waaronder een groot aantal zeer luxueuze, van 85 procent. Dat is volgens de toeristische dienst van het land interationaal gezien een zeer hoog cijfer. Dubai werkt nog verder aan een verdere uitbreiding van de hotelvoorzieningen. Tegen 2010 zijn 57 nieuwe luxehotels voorzien met samen ongeveer 20.000 kamers.