managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Printers bron van grote verspilling

Posted by managing21 on oktober 18th, 2007

Bedrijven hechten veel belang aan kostenreductie en een duurzaam beleid. Toch heeft een groot deel van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf geen zicht op zijn printerinfrastructuur en wordt er meer geprint dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Lexmark. Dat gebrek aan inzicht leidt volgens de onderzoekers tot grote verspillingen.

“Een kwart van de midden- en kleinbedrijven in Nederland voert geen evaluatie uit van de printerinfrastructuur,” aldus het magazine Computable. “Dat is meer dan in de meeste Europese landen. Gemiddeld voert 22 procent van de bedrijven in het midden – en kleinbedrijf nooit een review uit.” De onderzoekers stellen dat dit tot een verspilling van technologie, papier en geld leidt.

Van de Nederlandse bedrijven is 65 procent uitgerust met een multifunctionele printer. “Bij tien procent van de ondervraagde bedrijven heeft iedere medewerker één printer,” aldus nog Computable. “Het grootste deel – 56 procent – heeft per twee tot vier werknemers één printer. De multifunctionele printers worden hoofdzakelijk gebruikt om te printen, kopiëren en faxen. Functies zoals fotoprinten en archiveren zijn slechts voor zeven procent van belang.”