managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Gamen wordt ernstig op zes jaar

Posted by managing21 on oktober 19th, 2007

Jongeren beginnen ernstige gamers te worden vanaf een leeftijd van zes jaar. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau NPD Group. Oudere kinderen domineren nog altijd de gamesmarkt, maar de grootste groei wordt volgens de onderzoekers gesitueerd in de leeftijdscategorie tussen twee en acht jaar. In leeftijdsgroep van zes tot acht jaar wordt er zelfs 75 procent of drie uur meer tijd besteed aan games dan vorig jaar.

“In de leeftijdscategorie van zes tot acht jaar worden kinderen meer serieuze gamers,” aldus het magazine Advertising Age. “Niet alleen besteden ze meer tijd aan games, maar ze schakelen ook over van typische kinder-systemen naar draagbare apparaten en console-systemen. Dit lijkt volgens de onderzoekers dan ook de cruciale leeftijd om het overtuigde game-publiek voor de toekomst te recruteren.”

Uit het onderzoek bleek verder dat 33 procent van de jongeren uit de leeftijdsgroep tussen twee en zeventien jaar meer tijd besteden aan videogames dan vorig jaar. De helft van de ondervraagden wordt beschouwd als een lichte speler, met maximaal vijf uur per week. “Maar er is echter ook een groep super-gamers, die tot zestien uur per week spelen,” voeren de onderzoekers aan.

Bij 58 procent van de ondervraagden bleek de personal computer het belangrijkste apparaat te zijn om te gamen. “De computer is niet alleen het meest toegankelijke apparaat, maar profiteert ook van de dynamische aard van het internet,” aldus NPD Group.