managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Lord of the Rings wordt videogame

Posted by managing21 on juli 17th, 2006

Eind volgend jaar komt er een videogame rond de ‘Lord of the Rings’ van de Britse schrijver John Ronald Reuel Tolkien op de markt. Dat heeft Electronic Arts, wereldwijd de grootste producent van videogames, bekend gemaakt. Het game zal ontwikkeld worden door Steve Gray, de huisontwerper van Electronic Arts. Het spel zal geschikt zijn voor de Xbox 360, PlayStation 3 en computer, maar niet voor de Wii-console van Nintendo. 

Over de inhoud van het videogame wou Electronic Arts voorlopig weinig kwijt. “De spelers zullen de rol van elf, hobbit, man of dwerg kunnen aannemen,” aldus het bedrijf. “Het doel voor de spelers is een held te worden door de interactie met de andere karakters uit het spel.” Op de website www.whitecouncil.ea.com is meer informatie te verkrijgen over het spel.

Analist Mukul Krishna van het onderzoeksbureau Frost & Sullivan meent dat de Lord of the Rings als videogame een bijzonder succes kan worden. “Electronic Arts is bijzonder slim geweest om dit spel nu aan te aankondigen,” merkt hij op. “We hebben echte game-kaskrakers gezien die later een succesvolle film werden. De Lord of the Rings doet juist het tegenovergestelde.”

Krishna meent dat het nieuw spel uitgebreid zal putten uit de nieuwe games-technologie. “De nieuwe generatie games is veel meer interactief dan vroeger en laat spelers ook veel meer doen,” benadrukt hij. Die interactiviteit zal volgens Electronic Arts in het nieuwe game niet alleen tot uiting komen in de onvermijdelijke zwaardgevechten, maar in heel wat andere online activiteiten.