managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Verkoop Harley-Davidson blijft stijgen

Posted by managing21 on juli 17th, 2006

firefight3x.jpg

Harley-Davidson, de constructeur van het beroemde motorfietsen-merk, heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd 125.000 exemplaren verkocht. Dat is een groei met tien procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Vooral in het buitenland geniet het merk een groeiende interesse. Daar ging de verkoop immers met 17,3 procent. Op de Amerikaanse markt werd een groei van 8,1 procent genoteerd.

Jaarlijks verkoopt Harley-Davidson ongeveer 350.000 motorfietsen. Harley-topman Jim Ziemer benadrukte tegenover Associated Press ervan overtuigd te zijn dat de verkopen van het merk ook in de toekomst verder zouden groeien. Daarbij verwees hij naar de nieuwe modellen die op de markt verschenen zijn, zoals het nieuwe Dyna-type of de Twin Cam 96 en de bak met zes versnellingen.

Het bedrijf realiseerde tijdens het tweede kwartaal een omzet van 1,38 miljard dollar, drie procent meer tegenover het jaar voordien. De winst groeide aan tot 243,4 miljoen dollar, tegenover 237,4 miljoen dollar tijdens dezelfde periode het jaar voordien. In Japan steeg de verkoop met 15,8 procent, in Europa 15,6 procent en in Canada 13,4 procent. Maar in de rest van de wereldmarkten werd een groei van 33,5 procent genoteerd. Jim Ziemer verwacht ook voor de volgende jaren een groei van vijf tot negen procent.