managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nieuwsbedrijven zijn een slechte leerling

Posted by managing21 on oktober 30th, 2007

In 2010 zal de wereldwijde informatie-industrie een omzet realiseren van 448 miljard dollar per jaar. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Outsell. Het grootste aandeel van die inkomsten komt voor rekening van zoekopdrachten, terwijl de nieuwsbedrijven de rij sluiten. Die moeten zich volgens de onderzoekers dringend herbronnen, willen ze de trein niet helemaal missen.

Volgens Outsell zal de informatie-industrie de volgende jaren een jaarlijkse groei van 5,5 procent kennen. “Bedrijven zoals Google, Yahoo, AOL en MSN zullen de andere nieuwsaanbieders echter ver achter zich laten,” stippen de onderzoekers aan. “De SAS-sector (Search, Aggregation & Syndication) zal immers een jaarlijkse groei kennen van 22,7 procent en tegen 2010 een omzet realiseren van 75 miljard dollar.”

Reclame is volgens Outsell de motor achter die grote groei, gezien die reclamebudgetten van andere marketingmedia weghalen en een publiek afsnoepen van uitgevers. Een tweede grote groeier wordt volgens de onderzoekers Human Resources Information. Die sector zou een stijging kennen met 15,4 procent. Aan de andere kant staan de News Providers & Publishers, die hun omzet volgens Outsell met 2,9 procent per jaar zullen zien dalen.

Deze sector is volgens de onderzoekers te laat gestart met het verschuiven van hun inkomsten van gedrukte media naar digitale kanalen, dalende oplages en een gebrek aan visie in het gebruik van nieuwe kanalen en web-geörienteerde opportuniteiten. “Ze zullen snel een e-DNA moeten ontwikkelen,” aldus nog Outsell.