managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

E-commerce nog niet verzadigd

Posted by managing21 on oktober 30th, 2007

De online retailhandel blijft een jaarlijkse groei van 20 procent kennen. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore. De gewone online retailhandel kent daarbij een groei van 23 procent, terwijl de omzet van de online reissector een jaarlijkse stijging kent van 11 procent. Die cijfers maken volgens de onderzoekers duidelijk dat de sector nog lang niet verzadigd is.

De gewone online retailhandel zal volgens ComScore dit jaar in de Verenigde Staten een omzet halen van meer van 200 miljard dollar. Daarvan wordt 58 procent gerealiseerd door de gewone online detailhandel. De rest komt voor rekening van de online reissector. Videogames, consoles en toebehoren blijven de meest populaire tak van de internethandel. De omzet kende hier zelfs een verdriedubbeling tegenover vorig jaar.

Die opmerkelijke groei is volgens de onderzoekers vooral te danken aan het lanceren van Nintendo Wii en de Sony PlayStation 3. Consumentenelektronica vormt met een groei van 58 procent de tweede snelst groeiende categorie, vooral dankzij de verkopen van hdtv-toestellen en flatscreen modellen. De top drie wordt rondgemaakt door speelgoed en hobby’s, die een groei kenden van 57 procent.

De sterke groei van de online speelgoedhandel is volgens de onderzoekers opmerkelijk, gezien de recente problemen die de sector de jongste tijd heeft gekend met het terugroepen van allerlei producten. “Maar het zou kunnen dat de consumenten vrezen dat er tijdens de eindejaarsperiode een speelgoedtekort zou kunnen opduiken en daarom hun aankopen vervroegen,” aldus de onderzoekers. “Ook zou het kunnen dat consumenten hun teruggeroepen speelgoed vervangen door nieuwe producten.”