managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Volvo snoeit nogmaals in personeelsbestand

Posted by managing21 on juli 18th, 2006

Volvo gaat dit najaar in Zweden een duizendtal banen schrappen. Vooral in het management en de administratie wordt er gesnoeid. Oorzaken van de maatregel zijn volgens de constructeur de grote concurrentie op de automarkt en de onmogelijkheid om de prijzen te verhogen. 

Volvo-topman Fredrik Arp benadrukte dat het autoconcern de komende jaren de marketinguitgaven wil opschroeven met 108 miljoen euro. De Zweedse constructeur wil zijn activiteiten in China, Rusland, Australië, Zuid-Korea en Taiwan uitbreiden.

Het is niet de eerste keer dat Volvo tot een drastische personeelsinkrimping moet overgaan. Eerder dit jaar werden al eens 1.500 werknemers ontslagen. Het bedrijf heeft in Zweden nu nog 19.000 werknemers in dienst.