managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Grotere concentratie fastfood-locaties verhoogt risico op hartziektes

Posted by managing21 on april 29th, 2018

Wijken met een grotere concentratie aan fastfood-locaties kunnen het risico op een hartziekte doen oplopen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Utrecht, gebaseerd op een analyse van ruim 2,47 miljoen vijfendertigplussers. Wanneer binnen een straal van vijfhonderd meter twee fastfood-restaurants zijn gesitueerd, zou het risico op een cardiovasculaire aandoening met 13 procent oplopen. Wanneer binnen een straal van één kilometer vijf fastfood-adressen kunnen worden gevonden, zou het risico verder tot 17 procent oplopen. De resultaten bieden volgens de onderzoekers belangrijke consequenties voor het beleid.

Lees Verder