managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Oost-Europa haalt economische achterstand op

Posted by managing21 on april 29th, 2018

Statistisch kan worden aangetoond dat de economische kloof tussen de verschillende Europese regio’s verkleint. Toch moet worden vastgesteld dat een aantal regio’s achterblijft. Tegelijkertijd moet worden genoteerd dat West-Europa met een stagnatie wordt geconfronteerd. Dat blijkt uit een rapport van het Institut für Wirtschaftsforschung (Ifo) aan de Universität München. In Oost-Europa kon vooral een groei worden opgemerkt nadat een aantal landen uit de regio tot de Europese Unie zijn toegetreden en waardoor gemakkelijker toegang tot een interessante afzetmarkt kon worden gerealiseerd. De economische groei in Oost-Europa wordt vooral gedragen door industrie.

Lees Verder