managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Hogere temperaturen wakkeren ook stresshormonen aan

Posted by managing21 on april 29th, 2018

Vooral tijdens de zomer moet een grotere activiteit van stresshormonen worden vastgesteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit voor Medische Studies in Poznan in Polen. De resultaten van de studie gaan in tegen de traditionele concepten waarbij intuïtief vooral de winter met stress in verband wordt gebracht en de zomer als een ontspannende periode wordt beschouwd. De onderzoekers stelden vast dat bij vrouwen tijdens de zomerperiode hogere niveaus van het zogenaamde stresshormoon cortisol konden worden vastgesteld dan tijdens de winter. Eerder werd ook al vastgesteld dat tijdens de zomer ook de criminaliteit toeneemt.

Lees Verder