managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Sociale netwerken tonen verband tussen weersomstandigheden en gevoelens

Posted by managing21 on april 29th, 2018

Gevoelens die op sociale platformen zoals Facebook of Twitter naar voor worden gebracht, kunnen vaak aan bepaalde weerpatronen worden gekoppeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Vancouver School of Economics en het Massachusetts Institute of Technology (MIT), gebaseerd op een analyse van 2,4 miljard berichten op Facebook en 1,1 miljard boodschappen op Twitter over een periode van zeven jaar. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat temperatuur, neerslag, vochtigheid en bewolking elk sterk geassocieerd konden worden met positieve of negatieve uitingen van gevoelens.

Lees Verder