managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Townshend en Daltrey zijn het niet eens

Posted by managing21 on juli 28th, 2006

De Britse rockgroep The Who stopt met zijn live online uitzendingen van hun wereldtournee wegens onenigheid tussen de twee frontmannen Pete Townshend en Roger Daltrey. Deze laatste zou er niet van overtuigd zijn hoe het internet een echte bijdrage kon leveren tot hun carrière. Townshend beklemtoonde echter dat er geen oorlog is tussen hun beide.

The Who stelde dat hun live online uitzendingen een absolute primeur waren en geen enkele groep ooit voordien een live uitzending heeft verzorgd van elk individueel concert van een tournee. De groep speelt tijdens zijn tournee door de Verenigde Staten en Europa in totaal 66 concerten.

De groep huurde daarvoor camerateams, mixers en geluidsploegen in, plus een gedeelte van het technische team achter de filmreeks ‘Lord of the Rings’. Townshend zei ontgoocheld te zijn over het verzet van zanger Roger Daltrey tegen de live uitzendingen, maar zei met zijn maat nog te zullen overleggen wat ze nog konden doen met de voordelen van de gigantische webcast-mogelijkheden.

Townshend en Daltrey zijn al decennia bekend voor hun onenigheden en soms hectische ruzies, maar de gitarist-componist benadrukte dat er geen sprake is van een ruzie. “Roger is mijn partner in The Who, maar niet in de rest van mijn leven,” aldus Townshend tegenover het persbureau Reuters. “We houden van elkaar, maar we zijn geen boezemvrienden zoals Bono en Edge van U2.”

“We zijn het er volledig over eens dat we het niet eens zijn, zoals dat altijd al is geweest,” merkte Townshend nog op. “We hebben ook geen gemeenschappelijke visie of strategie voor The Who of creative projecten in het algemeen.

Ondertussen kunnen fans betalen om het concert van de Rolling Stones in Parijs op de telefoon te kunnen beluisteren. Ze betalen daarbij 1,99 dollar per zeven minuten. Het concert kan door iedereen in de wereld beluisterd worden. Volgens Stones-manager Marty Erlichman kan dit bijdragen tot het verminderen van bootlegging.