managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

De manager heeft er geen flauw benul van

Posted by managing21 on juli 29th, 2006

De relatie tussen managers en hun werknemers laat dikwijls veel te wensen over. Dat komt naar voren uit een Nederlands onderzoek van het bureau ITS. Daarbij bleek immers dat de werknemers van mening zijn dat er alleen maar managers en regeltjes zijn bijgekomen. Dat heeft volgens hen zelfs een negatieve impact op de prestaties van het bedrijf.

Bijna 64 procent van de ondervraagden zag het aantal managers de laatste jaren alleen maar toenemen. Eén op drie beschrijft het contact met de hoogste manager als slecht, terwijl bijna 40 procent van oordeel is dat de manager onvoldoende op de hoogte is van de inhoud van het werk van de professional en 14,8 procent ronduit zegt dat de manager er geen flauw benul van heeft.

Ook het aantal regels, resultaatgerichte afspraken en protocollen is volgens 85,4 procent van de ondervraagden toegenomen. “Twee van de drie werknemers vindt het werk daardoor minder leuk,” aldus de onderzoekers. Bovendien was een meerderheid van mening dat de organisatie door de extra regels niet efficienter is geworden.