managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Interpersoonlijke ruimte afhankelijk van sfeer omgeving

Posted by managing21 on mei 30th, 2018

De grootte van de interpersoonlijke ruimte van een individu kan worden beïnvloed door de toon en inhoud van gesprekken die plaatsvinden tussen andere mensen in de buurt. Dat is de conclusie van een onderzoek door wetenschappers aan de Anglia Ruskin University, het University College London, de Universidad Carlos III de Madrid en het Istituto Italiano di Tecnologia in Genua. De onderzoekers ontdekten dat de gemiddelde omvang van de interpersoonlijke ruimte toeneemt nadat men getuige is geweest van een agressief gesprek in de buurt. Dat wordt verklaard als een poging om een persoonlijke veiligheidszone te handhaven en elke interactie met deelnemers aan een agressief gesprek te vermijden.

Lees Verder